Palačinkovna torta za rojstni dan

Ena varianta, kako lahko uporabiš Palačinke Takoj!, je tudi palačinkova torta. Za svoje rojstne dneve so jo vedno hoteli tudi moji otroci. Poskusi, kako ustvariti idelalno, pa so se začeli tudi zato, ker otroci na rojstnih dnevih navadno torto samo malo zmrcvarijo, poje je pa skoraj nihče. Za palačinke pa vsi vemo, da ni tako. Pot do idealne palačinkove torte je bila sicer sladka, ampak tudi kar dolga.

Varianta 1: Spečeš kup palačink, vsako namažeš čokolado, marmelado itd. in jih nato po vsej površini naložiš eno na drugo. Potem zadevo razrežeš kot torto. Ugotovitve: ena velika packarija. Ko torto režeš, palačinke lezejo sem in tja pa še sto let traja, da jih vse namažeš.

Varianta 2, ki je kar fajn in zabavna, ampak ni tako tortasta, kot se za rojstni dan spodobi: spečeš kup palačink, vanj zapičiš primerno število svečk, ki jih slavljenec pihne, nato otroci s kupa jemljejo palačinke, ki jih sami mažejo ali pa jih poleg tebe mažejo še mame, ki so z otroki prišle na rojstni dan. To je preizkušena varianta, ki se je pri nas obnesla predvsem pri starejših otrocih, ker so se zabavali ob opremljanju vsak svoje palačinke in je bil to cel happening.

Varianta 3 je tudi zmagovalna varianta:. Spečeš kup palačink in jih sprosti mažeš in zlagaš v trikotnike – lahko uporabiš čokoladni namaz, marmelado … lahko tudi malo mešano (mazanje ni tako zamudno kot pri varianti 1, saj ti palačink ni treba namazati čez vso površino in čisto do roba). Čez namaz lahko potreseš mlete lešnike, orehe, piškote, kokos …, lahko pa dodaš tudi kolobarčke banane ali kakšno drugo sadje. Potem palačinke, ki so že zložene v trikotnik, zlagaš na krožnik in sestavljaš torto (glej sliko spodaj). Če hočeš, da je torta res lepa in okrogla, vsaki palačinki odrežeš rob, ki je navadno tanjši in nekako ‘skravžlan’. Po mojih izkušnjah je dovolj, če narediš ene štiri nadstropja (lahko zlagaš cikcak ali pa točno eno na drugo), je pa to odvisno tudi od tega, koliko je povabljencev. Velikost torte reguliraš z velikostjo palačink oziroma ponve – večja ponev, večje palačinke, večja torta. Na koncu lahko tako torto okrasiš z mrvicami, smetano, sadjem … in seveda s svečkami. To je torta, za katero ne potrebuješ noža, saj otroci palačinke enostavno poberejo dol s krožnika in jih pojejo. Vedno do zadnje palačinke. Pravzaprav je dobro, da imaš nekaj palačink še na zalogi, ker se rado zgodi, da tistih tortnih zmanjka.

Share this post