Najhitrejši palačinkar na svetu, kadar ne peče palačink

Aljaž se je rodil 31.5.1972 v Ljubljani, svojim staršem, predvsem materi in očetu.

V osnovni šoli je navdušen košarkar in z ekipo Ježice v mlajših selekcijah osvoji tri naslove republiškega prvaka Slovenije. V mladinski kategoriji zaigra v četrtfinalu Jugoslovanskega prvenstva, proti ekipam kot so Cibona, Zadar, Novi Zagreb in Vojvodina, ki kasneje osvoji prvenstvo.

Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo (smer fotografija) konča leta 1991, vmes košarko obesi na klin. Zamenjata jo glasba in gledališče. Ustanovi svoj prvi bend in zaigra v prvih dveh uprizoritvah Grotesknega gledališča Grejpfrut (August Strindberg; »Solata strahov« in Iztok Lovrič; »Columbus, Schwarz & Capone«), s katerima na festivalu srednješolskih gledališč (Podobe trenutkov) poberejo prvo nagrado. Z glasbo nadaljuje kot bobnar v različnih glasbenih zasedbah in se ustali v skupini Anonimus. Posname dve plošči, gostuje po evropskih mestih in se odpravi na krajšo turnejo po Kanadi. Skupini se leta 2000 rodi prvi otrok, zato za nekaj časa prekinejo z delovanjem. Spet se združijo leta 2017.

Je tudi navdušen plavalec, ki se poleti udeležuje tradicionalnih plavalnih maratonov na Hrvaškem. Preplava maraton Preko (otok Ugljan) – Zadar v dolžini 4.500m v izjemnem času 1 ure in 19 minut, kar je botruje odločitvi, da se priključi veteranski tekmovalni skupini pri ŠD Riba. Dvakrat tedensko obiskuje vodene plavalne treninge in pod budnim očesom trenerke lepo napreduje. Trenutno vodi v skupni razvrstitvi veteranskega pokalnega tekmovanja v kategoriji 45-49 let ali popularno imenovani kategorija KSL (kategorija krize srednjih let). Na nedavnem državnem veteranskem prvenstvu v plavanju v Ljubljani, na 100 in 200 prsno, osvoji dva naslova državnega prvaka. V obeh kategorijah je edini prijavljen. Izpolni normo za evropsko veteransko prvenstvo. Pravijo, da je v zadnjem času nekoliko shujšal in da je prijeten na oko.

Je tudi navdušen oče trem nad očetom malo manj navdušenim fantom in še bolj navdušen mož njihove prekrasne mame.

Svoje prekrasno življenje občasno deli na blogu Tina in fantje. Prispeva tudi prosti spis OPRAVIČILO, ki ga prebere več kot 41.000 bralk in bralcev.

Z družino rad smuča.

Share this post