Palačinkar na obisku

OŠ MIRANA JARCA

Začelo se je s prisrčnim pismom:


Prošnja

Smo otroci iz OŠ Mirana Jarca Lj., ki obiskujemo krožek Podjetnost. Prosili bi vas, da nam podarite vašo super zmes za palačinke, ki jih bomo pekli v soboto, 13. aprila. S prodajo palačink bomo zbirali denar za šolski sklad OŠ, ki bo kupil brisačke za vse otroke. V zameno vam bomo delali najboljšo reklamo za vaš izdelek in vse otroke, starše in učitelje poslali v trgovino, da ga kupijo.

Zelo bomo veseli vašega odgovora!

Lepo vas pozdravljamo!


Palačinkar je bil milo rečeno navdušen. Pa tudi reklama ga je hitro začela zanimati. Odgovor je sledil še isti dan:


Pozdravljeni, otroci!

Zelo me veseli, da ste se obrnili name. Z veseljem vam podarim ‘super maso za palačinke’. Imam pa morda boljši predlog: Kaj pa če na vaš dogodek pridem kar jaz in vam spečem palačinke, vi jih pa prodajate? Poleg ‘super mase’ imam tudi ‘super palačinkomat’, ki speče veliko palačink.

Kaj pravite?

Lepo vas pozdravljam, Aljaž Deu – najhitrejši palačinkar na svetu


Tej korespondenci je sledil strateški sestanek, na katerem so se dogovorili, kako bodo tisto soboto stvar sploh izpeljali. Palačinkar bo dostavil palačinkomat in razložil otrokom, kako vse skupaj sploh deluje. Potem bodo sami mešali maso – to res ne bo težko, ker ‘dodaš samo vodo’! – pekli palačinke, nanje mazali Linolado Gold in jih na koncu v zameno za prispevek delili obiskovalcem šole.

In res se je vse to zgodilo! Ko smo se na vse zgodaj dobili pred šolo, je bilo eno samo navdušenje. Na dogodek so se tudi res dobro pripravili – povsod so bila obvestila o tem, kaj pričakujejo v zameno za porcijo Palačink TAKOJ!, izdelali so ogromne škatle za prispevke in vzpostavili mobilne enote, ki so s palačinkami hodile po šoli in pobirale denar.

Pri tem so se zelo resno držali strategije:

če ti dajo en evro rečeš hvala, če ti dajo dva rečeš, da jih ne boš nikoli pozabil, če dobiš tri evre pa poveš, da je to normalno!

Palačinkar na koncu nisem mogel verjeti, da je deset članove enega navadnega šolskega krožka v dobrih dveh urah za šolski sklad zbralo skoraj 800 evrov!

Iz srca jim čestitam, vam pa sporočam, da so Palačinke Takoj!, skupaj s Palačinkomatom, ki speče 180 palačink na uro, odlična popestritev dogodka, lahko pa tudi pomoč za zbiranje dobrodelnih prispevkov.

Share this post