palačinke

Palačinkomat

Palačinkomat peče palačinke na teflonskih trakovih, brez uporabe olja, zato lahko palačinke pečemo tudi v zaprtih prostorih, saj vonja po prežganem olju ni. Palačinkomat v eni uri speče do 180 palačink, kar je še posebej dobrodošlo na množičnih dogodkih, kjer je povpraševanje po palačinkah precejšnje.
Pečenje palačink z Palačinkomatom je videti atraktivno, saj aparat palačinko speče tako rekoč sam; na trak iztisne potrebno količino mase, jo razmaže, palačinko speče na eni strani, jo obrne in speče še na drugi strani.
Na koncu upravljalec Palačinkomata le še doda nadev in palačinka je pripravljena. Delovanje Palačinkomata je zanimivo za otroke in starše.


Postavitev Palačinkomata in delovnega mesta pred začetkom peke palačink traja eno uro. Isto velja za pospravljanje aparata. Palačinkomat je električna naprava in potrebuje priklopno moč 2Kw. Za ostale pripomočke (el. mešalniki in grelniki za nadeve) je potreben električni priklop moči 4Kw. Za peko palačink je potrebna tekoča voda , a jo lahko v skladu s 'smernicami za izvajanje komisije o mikrobioloških merilih za živila' k stojnici prinesemo tudi v plastični posodi, če se tekoča voda nahaja dovolj blizu. Kako deluje Palačinkomat?

Valid XHTML 1.0 Strict